Baschet

Învingeți fără remușcări. Jucătorii de baschet au pierdut 21 de puncte față de SUA la începutul Campionatului Mondial

În meciul de deschidere al Grupei E, jucătorii de baschet turci au învins Japonia cu 86:67.

“Când pierzi un meci, ești dezamăgit. Dar când joci împotriva celei mai bune echipe din lume…Performanța a fost bună “, a spus antrenorul Ronen Ginzburg. „Am încercat să nu avem prea multe recuperări ofensive și să jucăm contraatacuri rapide. În general, sunt mulțumit defensiv și ofensiv. Ne oferă șansa să ne bazăm pe asta. ”

Deci, cehii au avut un meci împotriva campionilor, la care toată lumea a fost foarte încântată – de parcă Campionatul Mondial tocmai ar fi început.Și inclusiv câteva sute de compatrioți prezenți, care au atârnat mai multe steaguri cehe în Centrul Sportiv Oriental și i-au auzit cu mult înainte de saltul de deschidere. Deja la sosirea lor, rândurile chinezilor care stăteau pe locul de joacă s-au ridicat brusc ca un val mexican. Cu telefoanele în mână: selfie-urile NBA în fundal fanii economiseau ca un suvenir foarte valoros. La emisiunea americană publicul s-a revoltat, l-a aplaudat pe celebrul antrenor Greg Popovici.Chiar la început, au aplaudat din nou cu entuziasm de agilitatea lui Kemby Walker sau de două blocuri ale lui Myles Turner pe Patrick Auda…Și atunci nu au fost surprinși când, după șutul lui Ondřej Balvín, cehii au condus brusc 11: 7! „Nu ne-a fost teamă de primul trimestru”, a spus Tomas Satoransky. „Desigur, și-au arătat puterea individuală; Cred că au jucat bine ca echipă. Însă în cea mai mare parte a meciului nu ne-am lăsat intimidați, am luptat până la sfârșit. ”

Doar optimistii credincioși au crezut că jucătorii de baschet ceh pot juca un duel echilibrat împotriva SUA în istoria lor premiera mondială, dar străinul a câștigat. chiar și pentru cei care nu au purtat tricouri naționale.

Pentru neînfricare.Pentru revenirea cu jet de Pavel Pumprla și pauza americană. Sau când Blake Schilb a sărit cu stoicie la primul său duel și a lovit trei curate. Deodată, la Shanghai, „Cehi! Cehi! ”

Cât de paradoxal este faptul că americanii au început să-și crească conducerea în această etapă. Totuși, fără proporții dramatice; poate și pentru că Tomáš Satoranský a lovit trei și a înregistrat apoi o asistență demonstrativă în coșul lui Vojtěch Hruban. Singurul reprezentant al țării din NBA a reafirmat ce jucător a crescut peste mări, duminică nu s-ar pierde în cadrul adversarului.Au continuat cu revenirea (18:21), dar au rămas în procentul de filmare pe teren (35:50). Campionii din 2010 și 2014 păreau uneori destul de vagi, până când antrenorul lui Popovici a mers nervos în fața bancii și a chemat adesea jucătorii pentru sesiuni tactice. , perna lor de punct era suficient de confortabilă.

Antrenorii lui Ronen Ginzburg au îndeplinit tot ce a spus asistentul său Petr Czudek înainte de duel: „Vrem să doară. Va depinde foarte mult de modul în care o fac.Dacă nici măcar nu își leagă adidașii, vor exista șanse mari de a avea un rezultat bun. ”Șireturile americane păreau să fie pe jumătate strânse mult timp, până când partidul lui Popovici a schimbat un avans de 20 de puncte la final. Superfavoritul a depășit-o pe începător, dar nu i-a fost rușine. Cehii au început cu înfrângerea fără remușcări.

„Nu voi spune că putem fi fericiți. Dar mândru de modul în care ne-am luptat astăzi, da ”, a adăugat Satoranský, cel mai bun jucător al echipei.