Championship League

Liga Campionilor: Cele șase puncte în care PSG poate fi vulnerabil

Cu mai puțin de 25 de zile înainte de începerea vedetei eliminatorii din etapele eliminatorii din Liga Campionilor, între PSG și Real Madrid, echipa lui Emery, care a venit din scorul 8-0 la Dijon, și-a recaptat a doua înfrângere în Ligue 1.

A fost împotriva Lyonului, al doilea clasat la opt puncte de Emery’s, și unul dintre cei mai mari concurenți cu care PSG poate fi întâlnit în liga lor internă. Fără Neymar, da. Nivelul PSG de-a lungul acestui sezon a fost foarte ridicat, dar Real Madrid poate apuca câteva mici găuri negre pentru a îmbunătăți chiar și prin megaproiectul fotbalului parizian.

1. Un portar de încredere

PSG lipsește unui portar „de vârf” pentru a-și completa „megaproiectul”.Nu este surprinzător faptul că în ultimele timpuri au insistat să semneze Oblak și Donnarumma, chiar și cu Reina. Alphonse Areola este un bun portar, dar nu oferă suficiente garanții pentru o echipă care are între sprâncene și sprâncene pentru a câștiga Liga Campionilor. Fostul Villarreal este, în cadrul Ligii 1, al 12-lea portar cu cel mai bun procent de opriri (68%). Areola a făcut 34 de opriri și a primit 16 goluri. Poza lui Unai Emery a suferit deja în sezonul trecut cu Kevin Trapp, dar nu pare că ștafeta sub stick-uri a însemnat un salt calitativ.

2. Vulnerabil la oprirea mingii

PSG este echipa Ligue 1 cu cel mai mare procent de goluri acordate mingii (59%). Este clar o fațetă de îmbunătățit, având în vedere etapa eliminatorie a Ligii Campionilor împotriva Real Madrid.Zece din cele 17 goluri pe care le-a primit în „Le Championnat” au ajuns la minge oprită. Cinci au ajuns la ieșirea din corner, două au fost libere directe, două la penalty și unul la ieșirea unui fault. În strategia ofensivă, însă, PSG este a patra cea mai proastă echipă din Ligue 1. Doar 12 dintre cele 68 de goluri pe care le-a atins au fost rezultatul mingii oprite. El a înregistrat, până în prezent, cinci goluri de penalty, trei dintr-o lovitură directă, două la fault și două după o lovitură de colț.

3. „Neymardependencia”

Este clar că „MCN” face diferența. Între Cavani (26 de ani), Neymar (24) și Mbappé (15) adaugă 65 dintre cele 107 goluri pe care le-a atins Paris Saint-Germain în toate competițiile. Pe scurt, au marcat 60,74% din goluri.Producția lui „Ney” este scandaloasă: în cele 23 de partide pe care le-a jucat a marcat 24 de goluri și a dat 16. Adică a făcut 40 de goluri. Este logic ca absența sa să fie observată. De fapt, două dintre cele patru partide pe care PSG nu le-a câștigat în Liga 1 au coincis cu absențele brazilianului: sunt 0-0 împotriva orașului Montpellier și înfrângerea la Lyon (2-1). Dependența lui Neymar este evidentă. Nu este surprinzător, el a devenit primul jucător din cele cinci ligi majore care a depășit cele 10 goluri – numărul 15 – și cele 10 asistențe – înregistrarea 12-.

4. Fără înlocuire pentru Motta

Motta va fi recuperat pentru meciul cu Real Madrid. Hispano-brazilian este bastionul PSG la mijlocul terenului. Înlocuitorul său natural în echipă ar fi Verratti, dar Emery preferă să-l facă să joace în interior.În ultimele zile, în absența Motta, l-a testat pe Lo Celso ca pivot defensiv. Obișnuit să joace mijlocaș la Rosario Central, argentinianul s-a împlinit, dar arată că nu este rolul său. Este bine asociat, dar îi lipsește capacitatea de a mătura în zona largă. Paris Saint-Germain, în orice caz, ar putea remedia această lipsă odată cu venirea unei vechi cunoștințe a Real Madridului: Lass Diarra. În Franța, se consideră că mijloacele franceze vor debarca în Parc des Princes în următoarele zile.

5. Prea mult zgomot în mediu

Acest punct îl îngrijorează mult pe Emery. „Scandalurile” sunt o constantă în jurul PSG și nu ajută la încurajarea unui mediu bun. Din presa de gală – mai ales că „L’Equipe” – au fost transmise multe „zdrențe murdare” ale costumelor.Disputa lui Cavani și Neymar pentru lansarea pedepselor, presupusa „plictiseală” a lui „Ney” pentru ședințele video, călătoria fostului Barça în Brazilia, „pedeapsa” lui Cavani și Pastore pentru întârzierea, conflictul dintre Thiago Silva și Pastore pentru întârzierea menționată mai sus, scena expulzării lui Dani Alves împotriva lui Lyon…Oricum, prea mult zgomot pentru o echipă care merge atât de bine: a câștigat Super Cupa Franței, este lider în Ligue 1 în meci. Opt puncte către Lyon, el s-a calificat pe primul loc în grupul său în Liga Campionilor, este în semicopa din Cupa Ligii și în cea de-a șaisprezecea Cupă.

6. Tendința de a se împărți

„MCN” oferă PSG-ului mult…dar rămâne și.Un mare trident de atac, așa cum s-a întâmplat uneori la Real Madrid cu „BBC” sau la Barcelona cu „MSN”, duce de obicei la un dezechilibru defensiv greu de compensat. Cei trei atacatori sunt de obicei eliberați de sarcini defensive și condamnă restul de șapte jucători de teren să se înmulțească.

Că într-o echipă cu o vocație clară ofensivă precum PSG este în continuare acuzat: părțile – atât Alves, cât și Meunier în dreapta, precum Kurzawa și Yuri pe stânga – se alătură constant atacului și Emery pariază pe mijlocași cu mult zbor, cu tendința de a coborî și de pe cârlig. Recent, cel mai sus menționat Lo Celso al pivotului defensiv, Di María și Draxler au fost jucate ca interioare…Această tendință de rupere a dat, deocamdată, un omolog pozitiv.PSG este letal la contraatac, cu Neymar, Cavani și Mbappé în afara cârligului. Nu este surprinzător, alături de Lyon (5), echipa care a marcat cele mai multe goluri în atacul din Ligue 1. Acum, jocul cu trei jucători „eliberați” în apărare poate fi foarte scump împotriva echipelor mari.