Fotbal

Anul magic al lui Miguel Layún

Anul 2019 care se încheie a fost de neuitat pentru Miguel Layún. Întoarcerea sa în Mexic a fost triumfătoare, după o lungă experiență în Europa la cel mai înalt nivel.

S-a întors în Mexic prin ușa principală, iar prin ea Miguel Layún încheie un an de fotbal și perfecționare personală. Odată cu realizarea Ligii MX, versatilul internațional mexican pune capăt unui an în care s-a întors acasă după ce a trecut prin Europa prinse de proiectul câștigător al lui Rayados, așa cum a fost în sfârșit.

În acest 2019, Miguel a obținut CONCACAF Champions, locul trei în Cupa Mondială a Cluburilor și Liga MX după ce a pariat pe propunerea ambițioasă a lui Monterrey din ianuarie, când era încă jucător la Villarreal.A fost chiar căpitan cu echipa mexicană în ultimele 12 luni. Și totul pentru că a ales să se întoarcă fără ezitare. Și a făcut-o pentru a câștiga. După o etapă europeană care l-a condus la echipe precum Porto, Sevilla, Watford sau Atalanta, a decis să fie din nou aproape de propria sa și să închidă o etapă care l-a condus la LaLiga, Liga I, Seria A și Premier League. Atât de mult, încât niciun alt jucător din această finală nu a avut experiența sa internațională.

La sosirea la Rayados, Layún a cerut să aibă încredere în echipă să viseze titluri și să creadă în obiective înalte.Această credință a dus-o și la nivel personal vara, când a suferit o tumoare care nu a împiedicat-o să se întoarcă la instanțe pentru a demonstra că trebuie să caute mereu îmbunătățiri.

Cu două goluri (al treilea cel mai mare marcator din Monterrey) și două asistențe (al doilea cel mai mare asistent) în timpul turneului mexican, au făcut o piesă necesară datorită versatilității sale pentru antrenorii săi, atât pentru Diego Alonso, cât și pentru Antonio Mohamed, Miguel Layún încheie, în cel mai bun mod posibil, anul în care au biruit toate obstacolele.