Fotbal

FC Barcelona: Valverde, pe calea Guardiola

Sezonul triumfal pe care-l face Barcelona a reușit să-l facă pe Neymar să uite. Și nu numai asta. Numerele lui Ernesto Valverde în primul său sezon în fruntea echipei Barça fac o comparație cu prima campanie a lui Pep Guardiola ca antrenor al Camp Nou. Comparațiile care, departe de a fi urâtoare, sunt foarte revelatoare pentru ce date.

SCURTURI, DAR MAI MAI MULTE PUNCTE ȘI INVICITĂ

În acest moment din sezon, au fost jucate primele 20 de partide. Liga, Guardiola, care a condus în primul său sezon (2008-2009), a avut 53 de puncte, 63 de goluri în favoare și 14 în contra. Valverde, care conduce și el, are 54 de puncte, 57 de goluri în favoare și 9 în contra.În plus, distanța pe care Pep a luat-o la al doilea clasat, Real Madrid, a fost de 12 puncte, iar acum, la Atlético de Madrid, sunt 11 diferențe, deși neînvinsă din moment ce nu știu înfrângerea, ceva care Guardiola știa deja ce este pentru că a avut premiera în Ligă cu o pierdere la Numancia.

RACHES SIMILARE

Guardiola a reușit să lanseze până la nouă victorii consecutive, în timp ce Valverde a obținut, cel mult în acest sezon, șapte victorii consecutive, deși nu trebuie să uităm cele 19 puncte pe care Real Madrid, rivalul său etern, le scoate în evidență în această etapă a sezonului, ceva de neconceput în primul sezon al Guardiolai.

În acest moment al Ligii, Guardiola folosise deja 21 de jucători, în timp ce Valverde a folosit 22.Golurile din timpul lui Pep au fost mai puțin distribuite, deoarece în 20 de zile au marcat cel puțin un gol în total 10 jucători. În cazul „Tingurri”, obiectivul este mult mai distribuit: până la 13 jucători au reușit să-și elibereze vestiarul.

LOS TRIDENTES, LA GRAN DIFERENCIA

Cu Guardiola în atac trident acesta a fost cel compus de Henry (12 goluri), Messi (14) și Etoo (19), care a marcat 45 de goluri în acest moment al campaniei. La Barça astăzi, pierderea lui Neymar a făcut ca obiectivul să fie mult mai distribuit, deoarece nu există un trident definit după accidentarea lui Dembélé.Messi (19), care este egal cu Etoo, Suárez (15) și Paulinho (8), care ar putea fi a treia parte a acelui trident din cauza naturii lor ofensive, total 42 de goluri.

MESSI IMPROVED VERSION

Fisura argentiniană este mult mai decisivă în acest Barça. Cu Guardiola jucase 17 partide în primele 20 de zile; cu Valverde, toată lumea, 20. Messi cu Pep a avut 14 goluri și acum are 19, cu aceleași dublete (3), dar cu două hat-trick în acest sezon, în urmă cu nici un deceniu. Și nu numai că se îmbunătățește în domeniul obiectivului, dar și în asistență. Cu Guardiola a acordat 8 asistențe la goluri și acum conduce 9.

Multe asemănări în primul sezon al ambelor.Dar Valverde, cu o misiune foarte complicată dacă vrea să repete același echilibru, pentru că Guardiola a reușit să câștige o triplă istorică în primul său sezon cu Liga, Cupa și Campionii. “Txingurri” este încă în viață în toate cele trei competiții, dar rămâne de văzut că poate culmina complet, așa cum a făcut Sampedor.