Fotbal

Opava – Slavia 1:1, pierderea liderului, slăbit acasă comparativ cu setarea

Conducerea lui Slavia în fruntea tabelului înainte de Pilsen a fost astfel redusă la trei puncte. Opava nu a pierdut pentru prima dată în cinci meciuri.

Slavia a trebuit să se confrunte cu probleme enervante chiar înainte de meci. Portarul Kolář nu a lăsat să joace problemele din spate și, în schimb, l-a prins pe Fier. Antrenorul lui Trpisovsky din Praga a făcut alte schimbări după victoria de miercuri cu 1-0 asupra lui Kluzi și a avansat în grupa de bază a Ligii Campionilor. La linia de bază au fost adăugate Holeš, Frydrych, Zelený, Hušbauer și Júsuf.Scăparea lui Yusuf a căzut în fața varului, după un duel cu Svozil, în timp ce Berka nu a fluierat primul fault, dar după intervenția arbitrului video și vizionarea înregistrării a reevaluat declarația inițială și a eliminat autostopul acasă.

La început, portarul Šrom a prins capul lui Souček din centrul lui Hušbauer, dar în minutul 24, Holeš a găsit-o pe Olayinka la parter, care a lovit mingea de două ori în poarta abandonată. Mijlocașul român ar putea adăuga și o siguranță la începutul reprizei a doua, dar șutul său dintr-un unghi ascuțit a bătut portarul Šrom în corner. Slavia a controlat jocul cu zece timp îndelungat și nu i-a lăsat pe silezi să alerge în șanse.După o oră de la lovitura liberă a lui Stanciu, s-a îndreptat spre colțul din stânga sus al porții, dar Šrom a reușit să scoată mingea din corner. Căpitanul de acasă ar putea sărbători deja în primul minut al instalării. Manzia neasigurată de pe partea dreaptă centrată în var, portarul Kovář a ratat mingea și Žídek de pe bara din spate a trimis mingea în poarta descoperită. Toată lumea merită să fie externată.Nu este ușor să joci în zece împotriva unui adversar de calitate precum Slavia “, a spus Ivan Kopecký, antrenorul Opava. În același timp, Roșul și Albul au confirmat că nu merg bine în jocurile de putere. Anul trecut au pierdut la Ostrava 1: 2, deși au jucat la fel de mult după excluderea lui Milan Baroš. Praguers a suferit o a doua pierdere în sezon, legat pe terenul unei alte echipe sileziene din Karviné în runda a patra.Sincer, trebuie să spun că Opava a meritat un punct pentru combativitatea și rezistența sa ”, a recunoscut antrenorul slav Jindřich Trpišovský.