Moto

Primul triumf al carierei. Charles Leclerc a câștigat cursa dramatică în Belgia

Charles Leclerc nu a condus de la început la final. Totuși, la comanda echipei l-a eliberat din nou în frunte. Ferrari a avut o idee bună că Leclerc va fi mai rapid la finalul cursei. Campionul Mondial de patru ori a schimbat pneurile prea devreme și a trebuit să lovească din nou înainte de sfârșitul cursei. Exact 981 mii de secundă.Maximul de la Monaco a ocupat locul doi din cursa din acest an în Austria, arătând spre cer după ce a ajuns pe linia de sosire și a acordat viață triumfului pilotului francez Anthoine Hubert, care a murit pe circuitul Spa-Francorchamps în urma unui accident în cursa de Formula 2 de sâmbătă.

< “Pe de o parte, am avut un vis din copilărie, dar după ieri nu mă pot bucura de victorie”, a spus Leclerc. „Am crescut cu Anthoin și am mers împreună. Am pierdut un prieten, iar victoria este pentru el ”, a adăugat pilotul de 21 de ani al Monaco. Cursa în sine – a fost aproape, dar la final l-am ținut pe Lewis în spatele meu.Mai bine m-a ajutat prima jumătate a cursei. ”

Lewis Hamilton a fost într-o formă mai bună în ultima etapă a cursei sale și a fost aproape de Leclerc în fiecare moment. Cu toate acestea, a fost doar o tură înainte de final și acest lucru nu a fost suficient pentru a depăși.De asemenea, Monett a fost ajutat de Vettel, care a dat câteva ture la cauciucul uzat al campioanei Mercedes-Benz și a luat secunde prețioase.

Leclerc, care a obținut al doilea cel mai bun din cursa din acest an în Austria, a arătat spre final. pentru triumful cerului și al vieții, l-a oferit călărețului francez Anthoine Hubert, care a murit la circuitul Spa-Francorchamps după un accident în cursa de sâmbătă formula 2.

„Pe de o parte, am avut un vis din copilărie dar nu mă pot bucura de victoria de ieri, a spus Leclerc. „Am crescut cu Anthoin și am mers împreună. Am pierdut un prieten, iar victoria este pentru el “, a adăugat pilotul Monaco, în vârstă de 21 de ani.

Ferrari a avut cele mai bune șanse de a câștiga anul acesta la Spa-Francorchamps și a putut să profite de ea.Pe drepte lungi și în colțurile rapide ale ultimului circuit natural din seria Formula 1, motorul stabil Maranello a marcat. Acest lucru a fost evident mai ales în calificări și în primele runde ale cursei. Distanța mai lungă, însă, a început să confirme predominanța Mercedesului, care distruge mai puțin anvelopele și menține performanțe mai mari până la final.

“Astăzi nu este nimic de sărbătorit, gândurile noastre sunt cu Anthoin”, a început Lewis Hamilton. „Locul doi corespunde întregului weekend și felicitări lui Charles pentru victorie. S-a confirmat că vom fi mai puternici în modul de curse decât în ​​calificări. Dar nu a fost suficient astăzi. ”

Charles Leclerc a reușit în cele din urmă să sărbătorească după două mari premii nefericite când și-a pierdut victoria din cauza greșelilor grajdului.Și în momentul în care Vettel îl lăsase să meargă înainte la comanda grajdului? Poate că se va schimba pentru poziția numărul unu al echipei roșii. Vettel a avut șansa de a număra, iar după cum se vede în calificările de sâmbătă, Leclerc este mai rapid, victoria lui Leclerc a pus capăt și seriei nefavorabile Ferrari. Mulțumită tânărului de la Monaco, echipa italiană a câștigat pentru prima dată în sezon și pentru prima dată de la Marele Premiu al SUA din octombrie trecut. Următorul triumf va fi posibil ca Ferrari să atace în circuitul de acasă la Monza în doar o săptămână.

Hamilton a ocupat locul doi în campionat pe locul doi, deoarece Valtteri Bottas de la Mercedes a fost al treilea și a pierdut 65 de puncte față de coechipierul său.Pe locul trei se află Max Verstappen de la Red Bull, care a terminat în Belgia în primul tur din cauza unei coliziuni și a unei roți rupte.

Charles Leclerc de la Ferrari pe pista Marelui Premiu al Belgiei.

Al treilea a terminat cursa de pilotul finlandez Valtteri Bottas, dar după 44 de tururi după el nu a fost nici vizibil, nici auzit. Circula singur pe pista cu o distanță respectuoasă în spatele colegului său de echipă Hamilton și nu-l depășea pe Vettel în timp ce se apropia de el, germanul transformându-se în gropile din fața sa.

pe scurt Valtteri Bottas, care a semnat un contract cu Mercedes pentru sezonul următor înaintea cursei Spa-Francorchamps și a asigurat continuarea seriei de Formula 1.

Clasamentul pe următoarele locuri clasate s-a schimbat chiar înainte de finalizare.Lando Norris a avut un ghinion mare, care cu un început mare s-a întins de la locul unsprezece până la al cincilea și l-a ținut în fața adversarilor până în ultima tură. McLaren sărbătorea deja un aflux mare de puncte când mașina lui Norris a pierdut brusc puterea și a trebuit să o închidă până la linia de sosire. A fost a unsprezecea.

Echipa Alfa Romeo a pierdut, de asemenea, puncte în runda finală. El nu a putut conta pe numărul său Kimi Raikkonen după început, care circula cu ultimul după accident, dar a fost înlocuit cu mult de Antonio Giovinazzi, care a ocupat locul opt. A făcut prima greșeală din cursă chiar înainte de finalizare – a ajuns într-o barieră de lângă pistă și era de nădejde.Max Verstappen a fost foarte reprezentat de Alexander Albon, un nou venit în echipă, care a început al treilea de la capăt din cauza unui penalty, dar a depășit cu succes un adversar după altul, până când a trecut de mult mai experimentata Segia Pérez de la Racing Point în ultima tură.

În primii zece, cel de-al doilea punct al echipei Racing Point, atât șoferii Tor Ross, cât și Nico Hülkenberg, care cel puțin un final norocos lăsat stabilul nereușit al sezonului fabricii Renault, s-a încheiat în primele zece.

Decelerare imediat după pornire

Max Verstappen a avut un început prost și Sergio Pérez și Kimi Raikkonen au mers prin el în sprint spre La Source.Desigur, olandezul a vrut să se întoarcă, dar Fin nu avea habar că a intrat în curbă și și-a închis calea. Prăbușirea a aruncat alfa romeo al lui Kimi Raikkonen de pe pistă și a deteriorat grav partea din fața stângă a Verstappen. Suspensia din stânga a Red Bull a durat doar câțiva metri înainte de a se instala definitiv, iar Verstappen a ajuns într-o mașină incontrolabilă în bariera de la legendarul Eau Rouge. Daniel Ricciardo, a cărui mașină a lui Räikkönen a zburat pe drum, a reușit să frâneze, dar Lance Stroll nu l-a mai urmat și a avut loc o altă coliziune.Australianul avea o mașină avariată și nu a putut să se întoarcă în puncte.

Mașina de siguranță trebuia să se întoarcă la gropi după a treia tură, dar șoferul său a fost instruit în ultima clipă să rămână pe pista. A fost necesară demararea mașinii Carlos Sainz, a cărei McLaren a pierdut performanța chiar după pornire. Motoarele Renault continuă să fie o sperietoare și ambii piloti McLaren au pierdut rezultatul în Belgia.

Hamilton nu l-a amenințat direct pe Vettela înainte de prima oprire, dar era clar că a fost mai rapid. La fiecare tură de trecere pe care o purtau anvelopele Ferrari, britanicul era mai aproape. Acesta este motivul pentru care Ferrari l-a chemat pe Vettela în stop 15 și bucuria a izbucnit în Mercedes.Pe bună dreptate, Vettel nu a reușit să ajungă la final și, ca singurul călăreț din vârf, a mers la mecanică de două ori de două ori. direct pe pista lui Hamilton, el a trebuit să facă groapă și al patrulea a fost inevitabil.

Pierre Gasly, care și-a pierdut locul în Red Bull în timpul pauzei de vară și a trebuit să se întoarcă la Tor Ross, era de văzut. A noua poziție, câteva cupluri reușite, dar din moment ce Alexander Albon, ca pilot al echipei A a strălucit, s-a luptat, el a fost foarte mult pe pista, pe care Gasly a ratat-o, făcându-și drumul înapoi. Mai mult, noul său coechipier, rusul Kvjat, care a terminat al șaptelea a fost mai bine de această dată.Dar și el a avut deja o misiune nereușită în echipa Red Bull A. După o calificare excelentă, ambii șoferi au pornit pe puncte, dar mai întâi Magnussen și apoi Grosjean au suferit de slăbiciunile tehnice ale mașinii lor. La sfârșitul cursei, rivalii lor au trecut pe lângă ei ca și cum ar sta în picioare. „Nu pot face nimic, nu pot face deloc, uite cum mă depășesc!”, A spus francezul Grosjean. În timp ce Haas are sub capotă motoare ferrari puternice.